.

středa 28. ledna 2015

Cholesterol - I

Bylinky pozivně ovlivňující hladinu cholesterolu v krvi:

ČESNEK
RÝŽE
ČERVENÁ ŘEPA
SOJA

Pro celkové snížení "škodlivého" cholesterolu v krvi je třeba komplexního působení více faktorů.
Obecně je známo, že by se neměly nadměrně konzumovat potraviny s vysokým obsahem cholesterolu a nasycených mastných kyselin. Vysoká hladina cholesterolu je obvykle způsobená sníženou schopností organismu, cholesterol jak přijatý, tak vlastním tělem vyrobený, metabolizovat. Takže krom úpravy životosprávy, je důležité i obecně podpořit metabolismus. Pomáhá pravidelná konzumace malých porcí, pohyb, konzumace Omega - 3 mastných kyselin a samozřejmě byliny na podporu látkové výměny. Jako je například Pýr, Smetanka lékařská, Dvouzubec, Čubet benedikt, Tužebník jilmový a další.
Bylinná směs Metabolik značky Ex Herbis, tyto léčivky obsahuje ve vhodném poměru. Pokud k této směsi přidáme nať Artyčoku ( pouze za předpokladu, že jsme schopni se vyrovnat s jeho vemi hořkou chutí ) nebo nať Čekanky a budeme, k upravené životosprávě, popíjet alespoň jednou denně, můžeme se po čase dočkat zajímavého snížení "škodlivého" cholesterolu.
Důležité je i omezení příjímaných cukrů včetně jejich složitých verzí t.j. škrobů, minimalizace stresu, vynechání tvrdého alkoholu .
V souvislosti s cholesterolem stojí za zmínku i hodnota tzv. Triglyceridů , jejich zvýšená hodnota je možná ještě nebezpečnější než "populární" cholesterol. Zatěžuje totiž nadměrně slinivku což je orgán nejen životně důležitý, ale hlavně velmi těžko léčitelný. Její zánět může mít i fatální následky a i "pouze" podrážděná slinivka, může přivodit postiženému horké chvilky.

1 komentář:

  1. Lepší bylinky než prášky. Nedám na ně dopustit.

    OdpovědětVymazat