.

neděle 1. března 2015

Očista jater a žlučníku

za pomoci této tradiční kombinace :

Játra jako největší chemická továrna našeho organismu,  čas od času potřebuje očistu a to i v případě, že se k játrům chováme vcelku zodpovědně. Po pravidelné očistě budete mít krom dobrého pocitu i mnohem lepší náladu, neboť zhoršená funkce jater, případně jejich znečištění se projevuje krom jiného i špatnou náladou až lehce depresivními stavy, takže pokud už Vás nějakou dobu nic moc netěší, zkuste začít očistou jater a  teprve pokud smutky přetrvají, zaměřte se na posílení psychiky.
Tradiční očistnou kombinací je červená řepa, co by základní detoxikační zelenina, doplněná mrkví, která krom jiného, zvyšuje odolnost organismu především proti infekci, je důležitou potravinou při jaterní dietě a harmonizuje střevní mikrofloru, poškozenou například po léčbě antibiotiky. Třetí základní složkou této kůry je okurka pro svou výbornou schopnost čistit krev. Naše pyré je ještě doplněno o pomeranč, jehož

organické kyseliny, zejména kyselina citronová, zvyšují účinek vitaminu C a ulehčují vylučování toxických látek z těla .
Budete potřebovat:
1 menší bulvu červené řepy
2 střední mrkve  
1/2 salátové okurky
1 menší pomeranč
Všechny ingredience oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte do Smoothie makeru nebo podobného přístroje a rozmixujte. 
Pyré konzumujte k svačině samotné , alespoň po dobu 1 týdne , případně můžete střídat s dalšími očistnými recepty. 
Kůru je vhodné doplnit pitím bylinných čajů podporujících funkci jater a látkovou výměnu např. Balanční játra - lymfa nebo Metabolik.

Žádné komentáře:

Okomentovat