Černý kmín
Černý kmín se používá i v kuchyni na pečení drůbeže, vepřového i hovězího masa a na ryby.
Rovněž můžete černý kmín použít k dokořenění zeleninových polévek.
Využití najde černý kmín i při výrobě uzenin a je oblíbeným kořením při pečení chleba.
Aroma černuchy připomíná něco mezi pepřem a kmínem.
Mocnější účinek černého kmínu pak má odvar v červeném víně - můžete ho přidat do koření na svařené víno.
Látky obsažené v semenech černého kmínu mají příznivý účinek na náš žlučník,
podporují produkci trávicích šťáv a usnadňují tak trávení, působí proti nadýmání,
Používá se v boji proti infekčním onemocněním,
působí antivirově, antibakteriálně a antimykoticky,
v zažívacím traktu, působí jako prevence infekcí žaludku a střev.
Přímá konzumace se doporučuje při kolikách, průjmech a otravách jídlem, nebo v boji proti střevním parazitům, při křečích v žaludku
Žádné komentáře:
Okomentovat