.

Čenucha setá - černý kmín

Černý kmín  

Černý kmín se používá i v kuchyni na pečení drůbeže, vepřového i hovězího masa a na ryby.

Rovněž můžete černý kmín použít k dokořenění zeleninových polévek.

Využití najde černý kmín i při výrobě uzenin a je oblíbeným kořením při pečení chleba.

Aroma černuchy připomíná něco mezi pepřem a kmínem.

Mocnější účinek černého kmínu pak má odvar v červeném víně - můžete ho přidat do koření na svařené víno.

Látky obsažené v semenech černého kmínu mají příznivý účinek na náš žlučník, 

podporují produkci trávicích šťáv a usnadňují tak trávení, působí proti nadýmání,

Používá se v boji proti infekčním onemocněním, 

působí antivirově, antibakteriálně a antimykoticky, 

v zažívacím traktu, působí jako prevence infekcí žaludku a střev.

Přímá konzumace se doporučuje při kolikách, průjmech a otravách jídlem, nebo v boji proti střevním parazitům, při křečích v žaludku

Žádné komentáře:

Okomentovat