Červená řepa
Červená řepa obsahuje v hojném množství betain, který brání rozvoji kornatění tepen a podporuje činnost jater.
Barvivo červené řepy (Anthokyany) rozšiřuje věnčité tepny a zpevňuje stěnu vlásečnic.
Řepa působí močopudně, vylučuje sůl z těla, povzbuzuje činnost žaludku a tvorbu žluči.
Podporuje regeneraci buněk, aktivuje tvorbu červených krvinek, a tím zásobování buněk kyslíkem.
Díky svým detoxifikačním účinkům zlepšuje i celkovou náladu.
Zbavuje střeva jedovatých látek, odstraňuje zácpu. Dodává pružnost a lesk pleti, vlasům a nehtům.
Je považována za velmi účinný detoxifikant.
Sušená řepa je postrádá, pro někoho nepříjemnou, příchuť hlíny a je proto vhodná prakticky do všech pokrmů.
Můžete ji použít do polévek a omáček, do slaných i sladkých koláčů, smoothie a pod.
Používá se i k dobarvování pokrmů
Je to ideální způsob jak podpořit vyloučení toxických látek z organismu.
Žádné komentáře:
Okomentovat