.

Červená řepa

Červená řepa

Červená řepa obsahuje v hojném množství betain, který brání rozvoji kornatění tepen a podporuje činnost jater.

Barvivo červené řepy (Anthokyany) rozšiřuje věnčité tepny a zpevňuje stěnu vlásečnic.

Řepa působí močopudně, vylučuje sůl z těla, povzbuzuje činnost žaludku a tvorbu žluči.

Podporuje regeneraci buněk, aktivuje tvorbu červených krvinek, a tím zásobování buněk kyslíkem.

Díky svým detoxifikačním účinkům zlepšuje i celkovou náladu.

Zbavuje střeva jedovatých látek, odstraňuje zácpu. Dodává pružnost a lesk pleti, vlasům a nehtům.

Je považována za velmi účinný detoxifikant.

Sušená řepa je postrádá, pro někoho nepříjemnou, příchuť hlíny a je proto vhodná prakticky do všech pokrmů.

Můžete ji použít do polévek a omáček, do slaných i sladkých koláčů, smoothie a pod.

Používá se i k dobarvování pokrmů

Je to ideální způsob jak podpořit vyloučení toxických látek z organismu.

Žádné komentáře:

Okomentovat