.

Hlíva ústřičná

Hlíva ústřičná 

Hlíva ústřičná je velice chutná houba.

Tradičně je považována za houbu zvyšující imunitu a odolnost organismu.

Lze ji konzumovat samotnou, přímo sušené plátky nebo ji přidávat do různých pokrmů a tím zvyšovat jejich fototerapeutický přínos.

Velmi vhodné je přidávat jí do polévek, omáček.

V minutkové kuchyni se hodí do zeleninových a masových pokrmů či pod dušené a pečené maso.

Zajímavost:

Hlíva obsahuje  polysacharid 1,3 d-glukan, dále přírodní statiny, terpeny a další složky.

1,3 d-glukan pozitivně ovlivňuje hladinu cholesterolu a zvyšuje odolnost proti infekcím.

Terpen pleurotin, má účinky připomínající účinky antibiotik a uvádí se také  jeho antitrombotická aktivita působí preventivně  proti tvorbě krevních sraženin.

Obsahuje vitamíny B, D, C a K, železo, zinek, draslík, fosfor, selen, sodík, jod a bor.

Látky obsažené v hlívě pozitivně ovlivňují snižování hladiny cholesterolu a kyseliny močové.

Hlíva podporuje metabolismus,

urychluje regeneraci buněk,

podporuje obranyschopnost organismu,

snižuje hladinu cholesterolu,

pomáhá odstraňovat únavu a stres

Užívá se jako doplněk stravy při kloubních a revmatických onemocněních.

přispívá ke snižování hladiny cukru v krvi.

aplikuje se i jako prevence srdečních a cévních onemocnění.

používá se jako doplněk léčby při onemocnění kůže, např. akné, svědění kůže nebo ekzému.

Žádné komentáře:

Okomentovat