.

Hořec žlutý kořen

Hořec žlutý kořen  

Gentiana lutea

Hořec žlutý se užívá při ztrátě chuti k jídlu a zažívacích obtížích.

Má celkový posilující vliv na organismus.

Není vhodný pro osoby trpící vysokým krevním tlakem.

Látky obsažené v kořeni hořce podporují činnost trávicí soustavy, prospívají slinivce, žlučníku a pročišťují játra. 

Při silném nachlazení a chřipce snižují horečku a ulevují od bolesti svalů.

Hořec stimuluje imunitní systém a podporuje tvorbu krvinek.

Doporučuje se pacientům v rekonvalescenci.

Tradiční použití: 1 lžičku kořene vložte do 500ml vody. 

Přiveďte k varu a vařte 30 min. Odvar má hořkou chuť je možné ho přisladit medem.

Kořen hořce je ideální k přípravě tinktury nebo tzv. Hořcového vína

Žádné komentáře:

Okomentovat