.

Jidášovo ucho

Jidášovo ucho

Boltcovitka ucho Jidášovo je zdraví prospěšná a chutná houba.

Způsob použití v kuchyni:

před použitím je vhodné houby namočit na 2 hodiny do vody nebo mléka

Používá se v čínské kuchyni, masové a zeleninové pokrmy, polévky, rizota, saláty.

Houba je určená k tepelné úpravě

10g sušených hub vydá za cca 100 - 140 g čerstvých hub

V asijské kuchyni je Jidášovo ucho součástí hlavních jídel z masa i zeleniny, tradičních polévek a také klasického čínského zelného salátu.

Využití Jidášova ucha v gastronomii je pestré a neomezuje se jen na asijskou kuchyni.

Ozvláštníme jím i českou bramboračku nebo gulášovku,

velmi chutné je v hovězí polévce,

dobře se vyjímá v rizotu a různých salátech.

Zajímavost:

V tradiční lidové medicíně se používá k léčbě očních, nosních a krčních zánětů a také hemoroidů

Látky, obsažené v plodnicích, mají širokou paletu účinků.

Pomáhají při problémech se zažíváním, bolestech břicha a žaludku.

Snižují krevní tlak a působí proti kornatění cév, infarktu a trombóze, jelikož zabraňují shlukování krevních destiček.

Jidášovo ucho má díky přítomnosti antioxidantů a dalších látek schopnost celkově očišťovat organismus a stimulovat imunitu,

příznivě působí i na psychiku.

Posiluje tělo v období rekonvalescence po nemocích nebo jiné tělesné zátěži, například po porodu.

Zlepšuje také kvalitu vlasů, nehtů a pleti.

Žádné komentáře:

Okomentovat