.

Kondurango - kůra

Kondurango - kůra 

Marsdenia cundurango.

Kondurago se po stovky let používá především na : žaludeční a zažívací potíže,

uklidňuje žaludek, snižuje nevolnost, stimuluje chuť k jídlu,

zvyšuje vylučování žluči, vypuzuje střevní plyn.

Konduragu je jeden z nejúčinnějších prostředků na žaludeční a střevní potíže.

Používá se při bolestech břicha či na žaludeční vředy.

Užívání konduraga zvyšuje produkci trávicích enzymů, působí antiviroticky a antioxidačně.

Tradiční užití: 1 lžičku na 250ml studené vody, přivést k varu a vařit 10 min.

Nechat vychladnout, zamíchat a scedit. Pít vlažné. 

Účinná látka se v horké vodě sráží a proto je nutné nechat úplně vychladnout .

Kůru lze i louhovat za studena ( stejné dávkování, ale necháte louhovat přes noc v ledničce)

Tip:

Naložte kůru do lahve červeného vína a nechte několik týdnů macerovat. 

Slijte a užívejte odlivku Kondurangového vína při potížích s trávením.

Zajímavost:

Oficiální studie od ekvádorských lékařů potvrzují jeho schopnost příznivého vlivu při rakovině žaludku.

Žádné komentáře:

Okomentovat