.

Kurkuma

Kurkuma 

Kurkuma přispívá k normální funkci jater a trávícího systému.

Podporuje normální stav kloubů a hodnotu jaterních lipidů

Kurkuma se přidává se do nakládané zeleniny a pikantních chuťovek, slouží také jako konzervační prostředek.

Kurkuma je dobrá s baklažánem, fazolemi, vejci, čočkou, masem, drůbeží, rybami, s rýží, kořenovou zeleninou a dokonce i se špenátem.

Používá se k dobarvování sýrů, omáček, rýže.

Vhodně se kombinuje s pepřem, hřebíčkem, chilli, kokosovým mlékem, s listy i plody koriandru, fenyklem, česnekem, citronelou, semeny hořčice a paprikou.

Působí desinfekčně v trávicím traktu.

Kurkuma velice účinně hubí bakterie salmonely, která je nejčasnějším původcem otrav jídlem.

Kurkuma také působí proti zánětu žaludku a tenkého střeva, podporuje tvorbu žluči což vede k lepšímu trávení tuků.

Žádné komentáře:

Okomentovat