Kurkuma
Kurkuma přispívá k normální funkci jater a trávícího systému.
Podporuje normální stav kloubů a hodnotu jaterních lipidů
Kurkuma se přidává se do nakládané zeleniny a pikantních chuťovek, slouží také jako konzervační prostředek.
Kurkuma je dobrá s baklažánem, fazolemi, vejci, čočkou, masem, drůbeží, rybami, s rýží, kořenovou zeleninou a dokonce i se špenátem.
Používá se k dobarvování sýrů, omáček, rýže.
Vhodně se kombinuje s pepřem, hřebíčkem, chilli, kokosovým mlékem, s listy i plody koriandru, fenyklem, česnekem, citronelou, semeny hořčice a paprikou.
Působí desinfekčně v trávicím traktu.
Kurkuma velice účinně hubí bakterie salmonely, která je nejčasnějším původcem otrav jídlem.
Kurkuma také působí proti zánětu žaludku a tenkého střeva, podporuje tvorbu žluči což vede k lepšímu trávení tuků.
Žádné komentáře:
Okomentovat