.

Matcha

 Matcha

Camellia sinensis

Matcha působí jako antioxidant, má vliv na mentální a fyzickou podporu.

Je doporučována při řízení hmotnosti, ovlivňuje metabolismus tuků a hladinu glukózy v krvi.

Přispívá k udržení normální zdraví kostí, kůže, srdce a dutiny ústní

Má jemnou, lehce nasládlou chuť s minimálním náznakem trpkosti

Příprava čaje:

2,5g prášku zalijte 25 ml horké vody o teplotě 70-80°C. Míchejte rychlým pohybem, dokud se prášek nerozpustí a neobjeví se pěna.

Na míchání se doporučuje bambusová metlička.

Mimo čaje se Matcha využívá i pro přípravu teplých a studených nápojů, koktejlů, do dezertů a sušenek, čokolády, zmrzliny, těstovin a mnoha dalších.

Žádné komentáře:

Okomentovat