.

Ostropestřec plod

Ostropestřec plod 

Silybum marianum.

Ostropestřec mariánský plod (Fructus cardui Mariae).

Semeno ostropestřce mariánského podporuje vylučování a tvorbu žluče.

Zlepšuje regeneraci jaterních buněk, ovlivňuje tvorbu žluči a podporuje látkovou výměnu v organismu.

Také proto se ostropestřec používá především jako stimulant jaterních funkcí při různých chorobách a stavech ohrožení jater,

k očistě organismu. Ostropestřec mariánský je opravdový gigant v boji s nejrůznějšími jaterními problémy,

je velice vhodný k celoroční detoxikaci organismu,

tuto jeho nejzákladnější vlastnost pocítíme především na jaře, kdy je tělo po zimě zesláblé a jsou v něm nahromaděny toxiny, které způsobují únavu a pocit otupělosti.

Pomáhá při trávení,

přispívá k udržování zdraví srdce a normálního cukerného metabolismu.

Posiluje odolnost organismu vystaveného nepříznivým vlivům např. působení stresu, alkoholu, UV-záření, exhalátů z ovzduší.

Plody ostropestřce obsahují, ve své hmotě, unikátní látku silymarin, která je zodpovědná za ochranu jaterního parenchymu a jeho regeneraci.

Mletý plod je ideální pro použití v kuchyni, např. přidáním  do těsta, polévek, karbanátů a salátů, nebo lžičku drti můžete  1 x denně přimíchat do jogurtu, smoothie a pod.

Zlepšená činnost jater se pozitivně odrazí i na Vaší psychické pohodě.

Žádné komentáře:

Okomentovat