.

Yacon

Yacon

Smallanthus sonchifolius

Hlíza Yaconu má vysoký obsah fruktooligosacharidů včetně inulinu, která dávají prášku nasládlou chuť a působí prebioticky

Yacon dále obsahuje aminokyseliny, vlákninu, draslík, vápník, hořčík, železo a fosfor, karoten, vitamíny A, B1, B2, C a enzymy.

Prášek z yaconu je možné použít jako přírodní nekalorické sladidlo 

Dávkování 1 - 2 čajové lžičky (porce) max 30 g denně 

(nadměrné dávky fruktooligosacharidů mohou způsobovat nadýmání)

Způsob použití: Odměřte požadované množství a vmíchejte do potraviny či nápoje.

Zajímavost:

Mezi nejvýznamější vlastnosti fruktooligosacharidů je velmi nízká energetická hodnota a účinné snižování hladiny cholesterolu a triglyceridu v krvi.

Mají nízkou energeticou hodnotu, neovlivňují hladinu glukozy v krci a proto velmi vhodný pro diabetiky.

Jsou velmi cenné při redukci hmotnosti.

Fruktooligosacharidy, jako prebiotikum, působí v zažívacím traktu, kde zlepšují stav střevní mikroflory, působí jako ochrana před zažívacími infekcemi,

Přispívají ke snížení hladiny cholesterolu a v neposlední řadě zvyšuje odolnost buněk proti rakovině střev.

Pravidelná konzumace příznivě ovlivňuje vyprazdňování a omezuje vznik zácpy.

Žádné komentáře:

Okomentovat