.

úterý 21. dubna 2015

Pět pravidel pro zdravé klouby a fungující močové ústrojí



Moderní způsob života, kdy se vše zrychluje, nemáme čas na pravidelnou kvalitní stravu, konzumujeme mnoho vylepšených polotovarů a uzenin. O pitném režimu ani nemluvě. Dostáváme do těla nadbytek přídavných látek, které se nám spolu s odpadními produkty našeho vlastního metabolismu, usazují různě v těle. Nejčastěji v kloubech, ale v závislosti na genetických dispozicích, se nadbytek solí může usídlit i v jiných měkkých tkáních, kde snižuje pružnost a je zodpovědný za pokles jejich správné funkce, nebo se naopak může tzv. vysrážet v podobě např. močových nebo ledvinových kamenů.
Nejběžnějším prvním příznakem jsou ranní zatuhlé klouby, kdy chvíli trvá než je rozhýbete do běžného stavu. Tento jev se stále častěji objevuje už i u velmi mladých lidí. Postupně se stav může zhoršovat a vytvořit tak podhoubí pro vznik závažných onemocnění poškozujících klouby nevratně jako jsou artroza nebo artritida. Usazování mimo velké klouby vede například k rozvoji dny, nebo vzniku tzv. ostruh.
Tak jako udržujeme v čistotě povrch našeho těla, měli bychom se starat i o jeho vnitřní očistu a to nejen jednorázovými či sezónními očistnými kůrami, ale hlavně pravidelnou každodenní hygienou.
Pravidlo číslo jedna: Nezanášet organismus více než je nutné, tzn. Maximálně omezit potraviny obohacené různými aditivy, uzeniny a pokud patříte mezi všežravce, vyvážit konzumaci masa bezmasými dny, zvýšit podíl zeleniny a ovoce.
Pravidlo číslo dvě: Minerální vody užívat podle hesla dobrého po málu, nikoli jako hlavní zdroj tekutin.  
Pravidlo číslo tři: Absolutně vyloučit chemické nápoje, obarvenou, přeslazenou a chemicky ochucenou vodu různého typu.
Pravidlo číslo čtyři: Pravidelný a kvalitní pitný režim. Nejvhodnější je čistá voda, zelené a bylinné čaje doplněné šťávami z ovoce a zeleniny podporující vylučování kyseliny močové a jiných odpadních látek. Kam patří například okurka, hroznové víno, grapefruity, jahody, hrušky a další.
Pravidlo číslo pět: Využívat pomoci bylinek, které pomáhají s vyloučením nadbytečných škodlivin. Mezi výtečné byliny patří například květ vřesu , který lze přidat k jakému koli čaji a zvýšit tak jeho hodnotu pro zdraví ledvin, močového ústrojí i kloubů. Již po 14 dnech pravidelného užívání, se u většiny respondentů, trpících ranním zatuhnutím kloubů, dostavuje viditelné zlepšení pohyblivosti. List břízy je další dostupnou léčivkou, která působí příznivě a nedráždivě při nemocech ledvin a revmatismu. Tyto byliny, spolu s dalšími, jsou základem výborné bylinné směsi Proplachovací, která v sobě ve vyváženém poměru snoubí léčebné a diurézu podporující účinky listu břízy a květu vřesu s desinfekčními účinky listu brusinky. Vyjímečné vlastnosti této směsi jsou umocněny adaptogenními bylinami a to bazalkou posvátnou (Tulsi) posilující ledviny a protizánětlivými účinky pupečníku asijského.
Pokud toto vše doplníte přiměřeným pohybem udržujícím klouby pružné, jako jsou různé protahovací cviky a zvláště jóga, odvděčí se Vám Vaše tělo mladistvou pohyblivostí a minimem bolesti kloubů.

Na podporu vyplavení nadbytečných solí najdete vhodnou kombinaci bylin v bylinkové směsi Proplachovací Ex Herbis  50 g za 59,- nebo 100 g zvýhodněné balení za 99,- Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat