– přírodní expert na regulaci škodlivého cholesterolu a tělesné hmotnosti
V Asii běžně
používaný rostlinný polysacharid obsažený v hlízách Zmijovce konjak
má
mnoho vědecky podložených příznivých účinků na lidský metabolismus.
Práškovaná
vláknina typově podobná pektinu má vysokou absorpční schopnost a ve spojení s tekutinou
výrazně zvětší svůj objem a vytvoří v trávicím traktu čirý gel, který zpomaluje
vstřebávání tuků a cukrů a což má za následek jejich rovnoměrnější hladinu a
tím eliminuje ataky hladu a únavy, způsobené kolísáním hladiny cukru v krvi.
Vznik nabobtnaného gelu v žaludku současně zrychluje pocit nasycení a tím
konzumaci menších porcí.
Glukomanan též, mimo jiné, snižuje hladinu celkového cholesterolu, za
současného zvyšování HDL (tzv. dobrého) cholesterolu, což znamená, že snížení
je významně realizováno na LDL (tzv. špatném) cholesterolu.
Snižování je
umožněno celkovým snížením vstřebávání tuků a zpětného vstřebávání žlučových
kyselin do krevního oběhu.
Podporuje růst zdravé střevní mikroflóry a působí tím hojivě na prostředí
střev. Je tedy vhodnou alternativou či doplňkem prebiotické léčby například při
užívání antibiotik, či jiném porušení rovnováhy ve střevech.
Snižuje uvolňování jedovatých látek střevními bakteriemi, zvětšuje a změkčuje
střevní obsah a tak šetří střevní stěnu, pomáhá předcházet zácpě a současně absorpcí
tekutin tlumí průjmy. Má celkově velmi příznivý vliv na stav trávicího traktu.
Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) potvrdil, že Glukomannan je
vhodný k hubnutí jako součást nízkokalorické diety.
Při
denním příjmu 3 g a úpravě stravovacích návyků dochází k znatelnému
hubnutí (až 2-4 kg/týden).
Jak bylo prokázáno vědeckou studií ,
konzumace 4g Glukomananu denně po
dobu 4 týdnů efektivně snižuje celkovou hladinu triglyceridů v krvi až o
23%.

Glukomanan lze užívat formou potravinového doplňku např.
Glukomannan 100 tobolek,
z nichž každá obsahuje 400 mg glukomannanu
Pravidelná konzumace Glukomananu Vám nejen vrátí sebevědomí, díky kilům,
které jste zhubli, ale hlavně zlepší stav Vašich cév, protože nebudou
zatěžovány usazeninami škodlivého cholesterolu.
Tento přírodní rostlinný
polysacharid od nepaměti používají pro přípravu pokrmů různého typu v Asii,
zvláště Japonsku, Koreji a Číně, kde, do invaze amerických fastfoodů, prakticky
neznali pojem obezita. Zkuste ho i Vy !